Menu

East Acton Primary School "Growing Together"

22.4.20

Schedule for the day - 22nd April 2020

*Log in to MyUSO then J2e for further resources. See class page for assistance with logging in.



  1. 1. 9am - 9.30 - PE - This is a workout that everybody can participate in!  (30 minutes)

https://www.youtube.com/watch?v=S9TTvu03z6o

Who's got enough energy to last for the whole workout? Your challenge is to complete it with a maximum of 2 breaks in between.

Make sure that you have enough water breaks in-between - you can pause the video and any time to have a quick rest if you need to.

 

2. 9.30 - 10.30 - Maths - Week 2 Lesson 3 - Understand Percentages (1 hour)

  • Enter this website: https://whiterosemaths.com/homelearning/year-5/
  • Click 'Week 2' then focus on 'Lesson 3'
  • Click on the video, which teaches you how to work it out
  • 'Get the activity' = the tasks
  • 'Get the answers' = the answers so that you can mark your own work at home

**As soon as all of this is done (and the work is marked) message your teacher to let them know how you got on.

 

3. 10.30 - 10.50 - Break time - (20 minutes)

Suggestions:

  • Toilet break
  • Wash hands
  • Get fresh air
  • Drink of water
  • Eat some fruit
  • Have a conversation with a family member

 

4. 10.50 - 12.00 - English - (1 hour 10 mins)

  • Part 1 - Read through the example setting descriptions and correct them by putting in the correct punctuation in the right places.
  • Part 2 - Use the word bank to start gathering example sentences that you can use for your . final piece of writing (your setting description of the rainforest)

--> Watch this video to give you ideas on what to write about: https://www.youtube.com/watch?v=InT2qpJRpfs

 

      5. 12.00 - 12.20 - English (Spelling Practice) - (20 minutes)

emerging, rhythm, associated, attached, accompany, curiosity, foreign, queue, environment, atmosphere

  • Can you solve the anagrams? Each word is really a word from this week's spelling list. Unscramble the letters and then write the correct spelling of the word.

 

6. 12.20 - 1.20 - Lunch break - (1 hour)

 

7. 1.20 - 2.00 - Music (The Water Cycle) - (40 minutes) The Water Cycle Song

  • Listen to song, look at the chorus lyrics (which summarise what happens in the water cycle) and create some actions that explain how the water cycle works. 

**Cross-Curricular - This song is also linked to our Geography unit on the Water Cycle

 

8. 2.00 - 3.15 - Science (Experiments) - (1 hour 15 minutes) - See 'Science Experiments' document

  • Choose at least 1 of the science experiments to complete.
  • On J2e - Take a photo for your teacher to see or let you teacher know how the experiment went and what you learnt.

 

 

 

 

 

 

 

Top